• Ösztöndíjak, hitelek

  Az Egyesült Királyságban való tanulmányok folytatásához, a kint tartózkodáshoz szükséges forrásokról, lehetőségekről ad tájékoztatást a rovat.


  Forrás: Flickr
  Forrás: Flickr
  Ha már tudjuk, hogy hol és mit szeretnénk tanulni, akkor a felmerülő költségekre is gondolnunk kell, amelyek alapvetően kétfélék: tandíj és megélhetési költségek.

  Az Egyesült Királyságban a 2019/20-as tanévben az EU-s országok diákjai még ugyanazokkal a feltételekkel indulnak, mint a brit állampolgárok. Ez azt jelenti, hogy az éves tandíj összege, amely általában 9,250 ₤, minden diákra vonatkozik. (Kivételt képeznek a skóciai egyetemek, ahol az elsődiplomás képzés ingyenes.)
  A tandíjat ösztöndíjakból és /vagy hitelből lehet finanszírozni.


  A hitelek

  A 2019/20-as tanévben az európai uniós állampolgárok kizárólag a tandíj fedezésére jogosultak felvenni diákhitelt, amely tehát nem szabad felhasználású hitel, a megélhetési költségek fedezéséhez nem nyújt segítséget. Általában csak a második évtől kezdve kaphatják a diákok és évente kell igényelni.

  Tandíj és diákhitel igénylése:

  How to apply for a student loan

  Diákhitelről:

  Kormányzati portál: GOV.UK - Student finance - EU Student

  Contact Student Finance England

  Maintenance Loan – megélhetési költségek fedezésére szolgáló hitelkonstrukció; sajnos feltételei miatt – brit állampolgárság, vagy minimum három egymást követő eltöltött év az Egyesült Királyságban – a magyar diákok számára általában nem pályázható.

  Ösztöndíjak

  A felsőoktatásban igényelhető ösztöndíjakat elsősorban az egyetem honlapján külön menüpontban vagy a szakokhoz kapcsolódóan hirdetik meg. A pályázható ösztöndíjakat folyamatosan figyelni kell a honlapon vagy az erre létrehozott ösztöndíj-adatbázisokban.

  A legtöbb egyetem szociális támogatást is kínál, amelyről szintén a kiválasztott egyetem honlapja vagy az intézet tanulmányi központja, esetleg kontaktja – Student Advice Centre – ad felvilágosítást.

  A juttatásokhoz tartoznak még a tanulmányok alatt az eredményeik alapján kiemelkedő diákok számára igényelhető ösztöndíjak is, amelyekről szintén az egyetemen tájékozódhat a pályázó.

  Ösztöndíjak

  EducationUK – Scholarships and financial support

  Scholarship Search

  Scolars4dev

  Postgraduate Studentships

  Study Portal - Scholarship

  Top Universities (UK Tuition Fees)

  Prospects

Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés