Mentori szolgálat

MTV, 2011. december 23.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociális projektjének (TÁMOP 3.2.4/08/01) alapvető célja volt, hogy a hátrányos helyzetű, veszélyeztetett körülményeket megélő – kallódó – fiataloknak, különös tekintettel a családi nevelési körből kiszoruló, gyermekvédelmi szakellátásban élő tizenévesek és az onnan kikerülő fiatal felnőttek számára Mentori szolgálatot hozzon létre és olvasásfejlesztő tréninget szervezzen.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Mentori Szolgálata 2010. november 11-12 között bemutatkozik a Szociális EXPO-n. A Szociális Munka Napját kísérő országos rendezvény alkalmat ad arra, hogy a szociális szakma, a szociális intézmények, szervezetek, illetve más, hátrányos helyzetű csoportokkal is foglalkozó intézmények bemutassák a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségének elősegítéséért végzett tevékenységeiket. A könyvtár önálló standdal és workshoppal képviselteti magát a rendezvényen.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár új szolgáltatást, mentori szolgálatot indít veszélyeztetett élethelyzetű fiatalok számára. Közülük kiemelten hátrányos helyzetű a családi nevelésből kiszorult, gyermekvédelmi szakellátásban élő tizenévesek és a nevelőintézetből kikerülő fiatal felnőttek csoportja.
A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával,
az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR 2010
DESIGNED BY PROLOG REKLÁM
POWERED BY SUPPORTAL