Főmenü » Vers
 • Divatba hozzuk az olvasást!

  Képes beszámoló közös olvasási rekordkísérletünkről és A vers legyen veled! játék eredményhirdetéséről.


  Kollázs: FSZEK
  Kollázs: FSZEK
  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár alapításának
  110. évfordulója alkalmából 2014-ben számos rendezvényt, kiállítást, játékot szervezett és tervez még a Divatba hozzuk az olvasást! szlogen jegyében.

  Ezek egyik jelentős állomása a júniusban Állati (jó) könyvtár néven megrendezett állatkerti program volt. Ennek keretében egy hétvégére a könyvtár „beköltözött” a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, így emlékezve arra, hogy a századelőn ott működött az ún. csacsifogatos könyvtár.

  A programsorozat ősszel folytatódott. Szeptember 15. és október 15. között került sor A vers legyen veled! elnevezésű játékra, amelynek a kortárs magyar költészethez kapcsolódó feladatai hamar népszerűvé váltak az olvasóközönség körében. A játékba bekapcsolódók hetente három feladványt kaptak.

  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  A 14 forduló során feltett kérdésekre összesen 3807 pályázat érkezett, 259-en minden fordulóban helyes választ adtak.

  A Divatba hozzuk az olvasást! kampány másik kiemelkedő őszi programja a közös olvasási rekordkísérlet megrendezése volt. Erre 2014. október 17-én került sor – a rossz idő miatt – a Központi Könyvtár átriumában.

  Az esemény házigazdája, Lévai Balázs remek közösségi élményt varázsolt az összejövetelből. Mácsai Pál Kossuth-díjas színművész Füst Milán Emlékezetül című költeményét hozta ajándékba a közönségnek, míg Pál Dénes énekes új arcát mutatta meg azzal, ahogy előadta Nagy Bandó András Nélküled, veled című versét. A tízperces közös olvasási rekordkísérletre a helyszínen 273 fő regisztrált – ők egy divatos, színes karkötőt is kaptak ajándékba. Köszönjük, hogy ilyen sokan velünk tartottak a kellemetlen időjárás ellenére!

  Szintén e program keretében került sor A vers legyen veled! játék eredményhirdetésére. A díjakat dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója adta át.

  A helyes megfejtést beküldők között sorsoltuk ki a játék nyereményeit:

  Matolcsiné Bakos Beatrix (Budapest) egy Amazon Kindle Paperwhite II e-book olvasót nyert.
  Szűcs Daniella (Békés) nyereménye egy 20.000 forint értékű utalvány a Central Kávéházba.
  Asztalos Ferenc (Szolnok) pedig egy 10.000 forint értékű LIBRI ajándékkártyával gazdagodott.

  Különdíjként az összes pályázó között három darab, egyenként 5.000 forint értékű LIBRI ajándékkártyát sorsoltunk ki (mindenki annyiszor került a „kalapba”, ahány fordulóban részt vett).
  A szerencse Bihari Anettnek (Budapest), Dáné Lajosnak és Pokornyi Villőnek (Budapest) kedvezett.

  A nyerteseknek gratulálunk, a megfejtéseket minden játékosnak köszönjük!

  Számunkra azok véleménye volt a legfontosabb, akik rendszeresen beküldték a megfejtéseket. Az alábbi gondolatokat játékosaink írták. Köszönjük a támogatást, biztatást, ötleteket!

  A Divatba hozzuk az olvasást! kampány sajtómegjelenései szerencsére sokakhoz elvitték a kezdeményezés hírét.

  A programsorozat kapcsolódott az Informatikai és Könyvtári Szövetség kezdeményezésére megvalósuló Országos Könyvtári Napok eseményeihez is.

  A rendezvényt Budapest Főváros Önkormányzata támogatja.

  Köszönjük az együttműködést minden partnerünknek!

Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés