• Digitális tananyagok jegyzéke

  Linkgyűjtemény a FSZEK könyvtárosának ajánlásával.

  A koronavírus-vészhelyzetre való tekintettel, a Főváros vezetésének döntése alapján, könyvtárunk nem fogad látogatókat.

  Ebben a helyzetben könyvtárunk állományából sem a kötelező irodalommal, sem szakirodalommal, sem szótárakkal, de még nyelvkönyvekkel sem tudjuk tanulmányaitokat segíteni.

  E linkgyűjteményben viszont olyan oldalakat ajánlunk, ahol a fontosabb tantárgyak tartalmai és a nyelvi segédletek elektronikusan elérhetőek.

  Tananyagok általános iskolásoknak és középiskolásoknak

  Nemzeti Köznevelési Portál
  Okostankönyvek, Médiatár, Feladattár, Letölthető anyagok – Az oldalon található tankönyvek nem pusztán a papírtankönyvek digitalizált változatai, hanem sok ezer kiegészítő digitális taneszközt tartalmaznak: videókat, képeket, hanganyagokat és interaktív feladatokat.

  Sulinet
  A diákok és pedagógusok számára egyaránt ingyenesen használható tartalomkezelő keretrendszer, amely fórumokra, hírmagazinra és tantárgyakon belüli évfolyamcsoportokra van megosztva.

  Idegen nyelvek
  A Sulinet nyelvi tananyaga, mely ingyenes nyelvi online gyakorlási szolgáltatásokat kínál a diákoknak angol, német , francia és spanyol nyelvből.

  Érettségi.com portál
  Kifejezetten az érettségizők számára készült. A honlap szolgáltatásaiból a tételek menüpont tantárgyakként csoportosítja az anyagokat és a feladatsorok évek szerinti bontásban közlik az írásbeli emelt és középszintű feladatait.

  Videotanár
  Regisztrációval elérhető tananyagokat szolgáltat 5 - 8. osztályig, az idegen nyelvek és a testnevelés kivételével.

  MTVA - Archívum – hangoskönyvek és komolyzene a Rádióarchívumból
  A szolgáltatás ingyenes hozzáférést biztosít több száz hangoskönyvhöz, köztük mesékhez, kötelező és ajánlott olvasmányokhoz, valamint rádiójátékokhoz.

  M5 csatorna
  A csatorna minden hétköznap este 20.30-ig iskolatévéként működik. A Felsős és Érettségi című műsorok az általános iskolai és gimnáziumi tanulóknak, a Szólalj meg! című sorozat pedig a nyelvtanulóknak szól. A Mindenki Akadémiája című műsor az egyetemi tananyagból is nyújt már információkat. A műsorok visszanézhetőek a MEDIAKLIKK.HU oldalon.

  Zanza tv – videós oktatóportál középiskolásoknak
  A Zanza.tv kisfilmekben magyarázza el a nyolc tantárgy legfontosabb témáit. Az tantárgyak szerinti 1 tanóra anyagát kisfilmekben tömörítve pár perc alatt át lehet tanulmányozni, majd a 10 perces ellenőrző feladatokkal és megoldásokkal begyakorolhatóak az ismeretek.

  Tananyagok és szakirodalmi források egyetemistáknak

  Szaktárs – Szakkiadók Társulása
  Egy közös felületen összegyűjti és korszerű módon mindenki számára elérhetővé teszi a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók műveit. Ingyenes elérhetőségét április 23-ig szolgáltatja.

  Arcanum
  Az adatbázisban több száz magyar szakfolyóirat, akadémiai közlemény, évkönyv, heti- és napilap, lexikon és kézikönyv található meg teljes szöveggel. A Kiadó közleménye szerint március 16-tól kezdődően egy hónapra tette nyilvánossá az Arcanum Digitális Tudománytárát.

  MEK
  Az Országos Széchényi Könyvtár adatbázisa, melyben a magyar nyelvű és magyar ill. közép-európai vonatkozású, tudományos, oktatási célokra használható dokumentumok kapnak helyet.

  Elektronikus Periodika Archívum
  A Magyar Elektronikus Könyvtár kezdeményezése, mely a magyar vonatkozású elektronikus időszaki kiadványok könyvtári igényű nyilvántartására, illetve egyes folyóiratok archiválására irányul, az archívumot a most átmenetileg ingyenes Arcanummal együtt érdemes használni.

  Digitális Tankönyvtár
  A feltöltött dokumentumok a felsőoktatás képzési területei szerinti besorolásban böngészhetők, minden tananyag a rá leginkább jellemző képzési területhez rendelve található meg.

  Cambridge University Press
  A koronavírus-járvány miatt a brit egyetem kiadója május végéig mintegy 700 szakkönyvét ( friss kutatási eredményeket, legújabb kutatási összefoglalókat tartalmazó e- kiadványok) tette ingyen, online elérhetővé.

  Szótárak

  Az Akadémiai Kiadó Szótárai
  Az Akadémiai Kiadó 2020. április 30-áig ingyen elérhetővé tette több egynyelvű szótárát, valamint A magyar helyesírás szabályai 12. kiadását, az Idegen szavak és kifejezések szótárát, a Magyar értelmező kéziszótárt, és végül a Magyar szinonimaszótárt is.

  Cikkek az ingyenesen elérhető digitális oktatási tartalmakról

  Összefogtak a magyar könyvkiadók a járvány miatt: szabadon lehet olvasni a neten
  Összefogás és ingyen elérhető könyvek: mindenki szabadon olvashat
  Ingyenes lett több száz hangoskönyv
  Újabb ingyenes e-könyvek a távoktatásban tanulók számára
Lapozás:
Bejelentkezés

A bejelentkezési lehetőség nem elérhető.

Hírlevél

Az archívum oldalán nem elérhető a szolgáltatás

Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés